26 oktober 2012

Een eReader vs. een boek. My thoughts.

 
[Bron: weheartit]

In mei 2012 kocht ik een eReader. Een bordeaux rode Sony Reader, wel te verstaan. Blij dat ik ermee was! En natuurlijk was 'ie perfect op vakantie. Ik hoefde geen 20 boeken mee te nemen, alles zat in dit kleine apparaatje. Nog steeds ben ik erg blij met m'n eReader, hij leest zoals een boek, een eBook is makkelijk te downloaden (let's be honest..) en het is handig om mee te nemen. Maar sinds vandaag zit ik met één ding.

Ik mis een boek vasthouden. Bladzijdes omslaan, mooie voorkanten bewonderen, een boek kopen, de geur van een boek. Blijkbaar vind ik dat een boek een bepaalde geur heeft, haha. Zondag vier ik mijn (verlate) verjaardag en ik heb dan ook besloten dat ik van mijn verjaardagsgeld weer wat boeken koop.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd echt van mijn eReader. Maar soms heb ik het gewoon nodig om een boek te kopen. Mijn liefde voor echte boeken zal denk ik nooit weg gaan :).

Wat prefereer jij? Een eBook, of een echt boek?

10 opmerkingen:

 1. Niets, maar dan ook niets, kan het gevoel van een gewoon boek verslaan! Ik ben gek op mijn e-reader en ik sleep hem overal mee naar toe. Mijn vader is dolblij dat hij van één gigantische tas boeken af is als we op vakantie gaan - en het leest ontzettend snel.

  Maar dat gevoel van een boek. Bladzijdes omslaan, het papier in je handen, zelfs de geur; daar kan hij nooit aan tippen. En ik kan ook nooit naar de mooie kaftjes kijken waar ik zo gek op ben. Mijn regel: vind ik een e-book goed, dan moet hij ook gekocht worden voor in de collectie :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik een goede regel, haha! Vind het ook heerlijk om naar m'n boekenkast te staren en te denken dat al die mooie boeken van mij zijn, haha :).

   Verwijderen
 2. Herkenbaar, maar geef mij maar een boek met echte bladzijdes. Een leuke kaft en gewoon om vast te houden. Nadeel nu ik verhuis heb ik wel heel veel boeken dus er gaan straks een hoop in de verkoop ;) ,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een echt boek. Ik vind een E-reader niks en heb liever een boek in handen waarvan ik de blzen om kan slaan :)

  Oh en ze staan ook natuurlijk super leuk in m'n boekenkast <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen ereader, nooit gehad, ik hou van boeken zelf :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees boeken op mijn iPad: wat een uitkomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees sinds kort boeken op mn Ipad, echt leuk! Maar ja, ook ik hou van de geur van boeken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een echt boek! Ik vind ze veel te leuk in mijn boekenkast staan hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb ook een e-reader maar af en toe is het gewoon fijn om een echt boek in je handen te hebben. Vooral de geur van nieuwe boeken vind ik toch altijd wel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg herkenbaar! Ik heb drie maanden terug een e-reader gekocht, omdat ik zo genoeg boeken mee kon nemen naar Curacao voor vijf maanden... maar ik moet zeggen: ik mis echte boeken ook wel! Inderdaad gewoon het vasthouden, bladzijde omslaan... Maar goed, ik ben alsnog hartstikke blij met m'n e-reader, daar niet van!

  BeantwoordenVerwijderen