14 mei 2013

review // foodies magazine


Tijdschriften over koken en eten zijn echt aan mij besteedt. Soms voelt het alsof er een tijdschrift voor mij gemaakt is en dat gevoel had ik met Foodies. Toen ik de special over Italië in de winkel zag liggen, sprong ik bijna in de lucht van geluk. Italiaans eten? Pasta? Dat lust ik wel :-) Het tijdschrift zelf had ik nog nooit gelezen, dus ik was erg benieuwd en nam 'm mee voor €4,99.

Wat me gelijk opviel, waren de leuke illustraties en mooie, grote foto's. Van elk recept is er een foto te vinden in het tijdschrift, iets wat ik zelf altijd wel belangrijk vindt. Het oog wil namelijk ook wat! De foto's zijn heel duidelijk. Ik denk (en hoop) dat de gerechten er in het echt ook zo uit zien. De foto's zien er namelijk uit als een lust voor het oog, iets wat ik gelijk zou willen maken!


Om jullie even een indruk te geven van de recepten die in deze special staan, heb ik drie favorieten op een rijtje gezet;
01 Insalata caprese
02 Pasta cacio e pepe
03 Risotto met rucola en pecorino

Natuurlijk staan er nog veel meer lekkere recepten in! De risotto met rucola en pecorino heb ik inmiddels al gemaakt. Het smaakte heerlijk, dus verwacht daar nog een apart blogje over! Voor nu kan ik alvast zeggen dat ik hoogstwaarschijnlijk wel een abonnement op dit tijdschrift wil. Ik wacht de volgende editie nog even af, maar ik luister altijd graag naar mijn gevoel. En mijn gevoel zeg: ge-wel-dig.

Iemand van jullie die Foodies ook wel eens leest? Of die een ander food magazine aan raad?

4 opmerkingen:

 1. Wanneer komt je eerste recept online? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees eigenlijk nooit echt recepten bladen. Heb meer kookboeken en gebruik internet. Ben benieuwd wanneer het eerste recept een plaatsje vind hier op je blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze ziet er erg leuk uit, ik ga ook eens in de winkel kijken!

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een abonnement op de Foodies. Was toen een actie van 12 nummers voor 12 euro. Ik vind het een tof blad met vaak heerlijke recepten

  BeantwoordenVerwijderen