1 oktober 2013

Autumn oatmeal

 
Een mooi recept voor het begin van een nieuwe maand. Oktober is net begonnen en ik houd er nu al van. Met een kopje thee en een boek op de bank zitten, series in bed kijken, fotograferen in de natuur, nog van het zonnetje kunnen genieten; doe maar mij voor altijd de herfst (en de zomer natuurlijk, haha). Bij de herfst horen natuurlijk ook lekkere, warme ontbijtjes. Vanochtend maakte ik deze autumn oatmeal. Heel lekker en helemaal herfst-proof!

Ingrediënten voor 1 persoon: 35 gram havervlokken, 1/2 appel (geschild, in blokjes), 15 ml magere melk, 1/2 banaan (in plakjes), scheutje vanille aroma, snufje kaneel, 190 ml water, honing

Bereidingswijze: 
01 Doe de havervlokken met het water in een steelpan en kook het zoals op de verpakking.
02 Voeg in de laatste 2 minuten van de kooktijd de appel, banaan, vanille en kaneel toe. Roer de melk er ook doorheen.
03 Doe de havermout in een kommetje en garneer met nog wat banaan en wat honing.

Je kunt het garneren met: walnoten, pompoenpitten, donkere basterdsuiker, chia zaad, raw cacao nibs

Dit ontbijt doet je zeker sneller uit bed stappen. Als ik weet dat ik 's ochtends een lekker ontbijt heb, sta ik zo naast mijn bed. Ik wens jullie allemaal een fijne oktober!

4 opmerkingen:

  1. Heb het warm nog nooit gegeten... maar misschien nu wel lekker met de kou die eraan komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, ik doe het altijd door mijn yoghurt, zo nog nooit gegeten.. ga ik onthouden! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jummie! Ik heb net m'n muesli binnen, maar dit ga ik morgen eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen