16 november 2013

Tagliatelle met pecorino, walnoten & peer


Eens in de zoveel tijd maak ik wel eens een gerecht waar ik verrast door wordt. Zo'n gevoel kreeg ik ook gisteren, toen ik besloot wat zoete ingrediënten toe te voegen aan mijn pasta, in combinatie met wat hartige ingrediënten. Zelf ben ik echt van de hartige dingen, zoals champignons, bacon en ui, maar ik ben nieuwsgierig en een foodies liefhebber. Ik besloot eens te koken met peer en witte wijn, twee ingrediënten die ik altijd al wilde gebruiken tijdens het koken. Het was heerlijk en daarom wil ik het recept graag met jullie delen! ;-)

Ingrediënten voor 4 personen: 375 gram tagliatelle, 185 gram geraspte pecorino, 100 ml crème fraîche, 2 peren (in blokjes), 2 handjes walnoten (grof gehakt), 6 bosuitjes, 200 ml witte wijn

Bereidingswijze:
01 Zet een grote pan water op en kook de tagliatelle zoals dat op de verpakking staat
02 Fruit de bosuitjes, voeg daarna de witte wijn en de crème fraîche toe
03 Als het ui-mengsel goed warm is, smelt je de geraspte pecorino erdoorheen
04 Meng de pasta door de pecorinosaus en voeg als laatst de peren en walnoten erbij

Tip
Als het mengsel bij stap 3 nog te dun is, kan je wat maizena toevoegen!

Terwijl ik dit typ zit ik me te bedenken dat ik nog een beetje overhad. Dat ga ik zo lekker opeten tijdens de lunch! Ik houd helemaal niet van eten weggooien, overgebleven pasta eet ik bijvoorbeeld altijd tijdens de lunch op!

2 opmerkingen: