12 november 2012

Carrie Ryan - De Klauwen van het Woud.


De zeventienjarige Mary weet maar weinig van het verleden en waarom de wereld bestaat uit twee soorten mensen: de mensen in haar dorp en de Ziellozen aan de andere kant van het hek, die in het gevaarlijke Woud van Klauwen en Tanden wonen en die azen op het vlees van de levenden. Mary weet uit ervaring wat er gebeurt als je het dorp verlaat. Buiten het hek ontkomt namelijk niemand aan de honger van de Ziellozen. Dan wordt het hek kapotgemaakt en Mary's wereld verandert in een grote chaos. Ze moet kiezen tussen haar dorp en de toekomst, en tussen twee geliefden.

Mijn recensie.
Dit boek kwam ik tegen in de bibliotheek. De bibliotheek in de stad waar ik woon heeft sinds kort 'D-boeken' - oftewel; Young Adult boeken. Op internet had ik al over het boek gehoord, over de Engelse versie; The Forest of Hands and Teeth. Ik vond de Nederlandse vertaling wel een beetje slap, maar toch nam ik 'm mee.

De slappe vertaling doe er al niet meer toe. De Klauwen van het Woud was echt een fantastisch, spannend boek. De wereld die Ryan beschrijft is gruwelijk, het is mijn eerste boek waar zombies in voor komen. Ik was altijd een beetje sceptisch over dit onderwerp, maar eigenlijk vond ik het best boeiend. De schrijfstijl is prettig om te lezen en de spanning wordt, naarmate het boek vordert, verder opgebouwd. Er worden geen details achterwege gelaten en dat is fijn.

Het enige minpuntje, vind ik de hoofdpersonage; Mary. Ik voelde gewoon geen connectie met haar. Ze laat zichzelf overkomen alsof ze overal het slachtoffer van is. Maar al met al, las dit boek echt heel lekker weg. Ik ga zeker kijken voor deel twee.

8.

2 opmerkingen:

  1. lijkt me een leuk boek, de vertaling v/d titel is inderdaad wel wat mwha!

    BeantwoordenVerwijderen