2 november 2012

Review: Het dagboek van Bridget Jones.

OgenHet dagboek van Bridget Jones
Auteur: Helen Fielding
Pagina's: 268
'Zondag 8 januari 58,5 kilo (z.goed), alcoholische consumpties 2 (uitstekend!), sigaretten 7, calorieën 3100 (slecht).'
In Het dagboek van Bridget Jones beschrijft Helen Fielding het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. Bridget Jones, voorbeeld voor velen, is inmiddels een begrip: met haar hilarische en meeslepende notities veroverde ze een miljoenenpubliek. De blunderende Bridget, haar trouwe vriendinnen en de serpenten die op haar toekomstige minnaar azen zijn nu al uitgegroeid tot iconen van de eenentwintigste eeuw. Dat Het dagboek van Bridget Jones verfilmd is, door de makers van Four Weddings and a Funeral nogwel, mag dan ook geen verrassing heten. Dat de film hilarisch is, met in de hoofdrollen Renee Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth, evenmin. Maar dat het boek nóg leuker is - dat spreekt vanzelf. En even lekker te verteren met popcorn en cola, véél cola, en ijs.

Na al die Young Adult boeken die ik de laatste tijd gelezen heb, vond ik het wel weer tijd voor een chicklit. Eentje waarbij je lekker niet hoeft na te denken. In mijn boekenkast vond ik Het dagboek van Bridget Jones, die ik ooit in een kringloopwinkel kocht voor €0,75. Hoe kunnen ze het er voor geven?

De film vond ik al geweldig, maar het boek vond ik nog leuker. Er gebeuren wel wat dingetjes die niet in de film voorkomen. Laat ik die nou net het leukst vinden! Ook is het leuk om echt Bridget's gedachten te lezen, het is echt een toevoeging aan de film, al zeg ik het zelf. Wel vond ik het soms wat storend dat je wat afkorting leest - bijvoorbeeld z.g. als zeer goed. Maar daar wen je vanzelf aan!

Als je van chicklits, humor, onhandigheid en romantiek houdt, moet je dit boek echt eens lezen. Je leest van elke maand de dagboekfragmenten van Bridget, een onhandige, dieetverslaafde dame.

9.
3 opmerkingen:

  1. Lang geleden dat ik dit boek heb gelezen. Ik erger me zo aan Bridget Jones.. weet ook niet waarom :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb alleen de film gezien. Maar denk niet dat het een boek voor mij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaa, zo leuk zijn die boeken (en film!) :D

    BeantwoordenVerwijderen