7 april 2013

Isaac Marion - Warm Bodies.


Waar gaat het boek over?
R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft door schade en schande geleerd ermee te leven. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel – alle mensen die niet veilig binnenzitten – ontmoet R het stoere meisje Julie. Om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij haar redden. R is verliefd.

Wat vond ik van het boek?
Ik wilde dit boek in eerste instantie lezen omdat de film uitkwam. En natuurlijk ook omdat de samenvatting mij aansprak - geschreven vanuit het perspectief van een zombie, hoe cool is dat? Je leert R kennen als een zombie die toch nog wel besef heeft van wat er om hem heen gebeurd. Hij eet de hersenen van de vriend van Julie, waardoor hij beelden in zijn hoofd krijgt van Julie. Als hij Julie daadwerkelijk ontmoet, kan hij haar niet opeten. Hij wil haar redden. Ik vind Julie een erg dapper persoon. Als ik in zo'n situatie zat (oké, het is fictie, maar alsnog!) zou ik voor geen goud met zo'n zombie om willen gaan. Toch groeit er wat tussen R en Julie, ze worden zelfs verliefd op elkaar. Dat vond ik het leukst aan het hele boek: de sfeer als R en Julie samen zijn. Zo lief, schattig en ook wel spannend. 

Je moet dit boek echt lezen, als je...
 niet raar opkijkt van een aantal vieze gebeurtenissen (hersenen, bloed);
 van horror, spanning en romantiek in één houdt.

4 opmerkingen:

 1. Nou, die laat ik dan maar in op de boekenplank staan! Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil de film heel graag zien!
  Geen idee dat het oorspronkelijk een boek is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nog steeds niet of ik dit boek wel wil lezen. Ik ben niet zo van de zombies haha. Maar het klinkt wel weer erg spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de film gezien tijdens de Sneakpreview. Ik moet zeggen, ik was verrast. Hij heeft me vermaakt de film (en aan het lachen gemaakt)

  BeantwoordenVerwijderen