23 augustus 2013

Bucatini Alfredo (calorie-arm)


Long time no see! In de afgelopen weken dat ik hier niets geplaatst heb, ben ik namelijk in Italië geweest. Ik heb genoten van het eten, de zon en de mooie stadjes. Ik ben nu nog bezig met het bewerken van de foto's, maar ik zal ze zeer snel laten zien. Voor nu een lekker recept, wederom uit Italië, met pasta die ik daar heb gekocht: bucatini. Een dikkere variant van spaghetti. Ook te koop in Nederland, maar in Italië kocht ik 'm lekker voordelig! Dit recept is ook calorie-arm, dus perfect voor de mensen die een beetje op de lijn letten.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta (ik gebruikte bucatini)
2 el olijfolie
250 gr champignons
5 lente-uitjes (in ringetjes)
1 teentje knoflook (dunne plakjes)
250 ml kookroom light
1 tl maïzena
70 ml zure room
200 gr hamblokjes
400 gr maïskorrels (uitgelekt uit blik)
2 el Parmezaanse kaas (geraspt
1 el gedroogde peterselie

Hoe maak je dit?
01 Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de olijfolie en voeg de champignons en de uien toe, roerbak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee.

02 Meng in een klein kommetje een scheutje kookroom met de maïzena. Voeg de rest van de kookroom toe aan het champignonmengsel. Breng aan de kook. Voeg het maïzena mengsel toe en verwarm al roerend ongeveer 5 minuten, tot de saus in begint te dikken.

03 Voeg de zure room, de hamblokjes en de maïskorrels toe en roer tot alles warm is.

04 Giet de pasta af en voeg het bij de saus. Roer de Parmezaanse kaas en de peterselie er door heen. Op smaak brengen met peper en zout en je kunt heerlijk genieten van dit gerecht!

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er dus echt heeeerlijk uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dit er lekker uit. Mijn tante uit Italie is er deze week, dus ik denk dat ik haar hier maar eens mee ga verrassen. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen