4 juni 2012

Gebrek aan motivatie? Mijn (best werkende) tips!

Herken je dat ook? Moet je zo veel doen voor school, je werk of iets anders, dat je overspoelt in het werk en het overzicht niet meer kan vinden? Dat heb ik op dit moment. Morgen heb ik mijn functioneringsgesprek met mijn SLB'er, waar ik mijn portfolio ook (volledig af) moet laten zien. Helaas ben ik een uitsteller en heb ik het hele jaar nog niets gedaan aan mijn portfolio. De laatste dagen waren dus bijna helemaal gevuld met het maken van mijn portfolio. De motivatie is op dit moment ver te zoeken, maar gelukkig zijn er wel dingen waardoor ik toch doorzet. Wil je weten wat? Lees dan even verder!

                                                                                                             (Bron: weheartit.com)

Werk niet aan één stuk door
Aan één stuk door werken lijkt een goede optie, zo ben je sneller klaar. Maar echt comfortabel is het niet. Meestal werk ik één uurtje, dan neem ik een kwartier pauze, daarna werk ik weer een uurtje enzovoorts. In dat kwartiertje pauze ga ik ook even weg uit mijn kamer, even het balkon op met een bakje fruit, wat drinken en een boek. Even niet denken aan werk en het gewoon allemaal even laten bezinken.

Vroeg opstaan
Echt heel erg veel te doen? Sta dan vroeg op, zo heb je wat aan je ochtend. Als je veel werk verricht in de ochtend, hoef je misschien alleen nog wat te doen in de middag en dan heb je de rest van de dag vrije tijd. Ik vind het echt heel erg fijn om 's ochtends schoolwerk te doen, dan heb ik meestal de beste ideeën en heb ik ook meer motivatie om een goede start te maken.

Concentratie
Twitter, Facebook en YouTube lijken aantrekkelijker dan ooit als je aan het werk moet. Maar ga juist niet op internet, dat kost teveel tijd en het leid je echt af. Als je op de computer werkt, zorg er dan voor dat je internet niet aan zet. Als je je computer niet nodig hebt, zet 'm dan uit en zet 'm weg (laptop) of ga uit het zicht van je computer zitten. Wat ik wel fijn vindt, is een muziekje op de achtergrond. Geen hyper actieve hardrock, maar gewoon een rustgevend muziekje.

Maak een 'to do' lijstje
Lijstjes maken is sowieso fijn, maar je 'to do's' afstrepen is nog fijner. Als je opschrijft wat je allemaal nog moet doen, heb je een goed overzicht en kun je bepalen in welke volgorde je je opdrachten gaat doen. En geloof me: het voelt heerlijk als je de lijst steeds kleiner ziet worden, daar word ik pas echt blij en gemotiveerd door!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind vroeg opstaan altijd fijn, ik maak dan ook gelijk me huiswerk. Ben dan nog niet in de mood dat ik besef dat er veel leukere dingen te doen zijn, lol. :')

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig, ik sta dan ook het liefst vroeg op, maar dat lukt me nooit want mijn bed is te lekker. Maargoed, dan ga ik gewoon in bed werken :)
    Op mijn iPad heb ik een to do list en dat is enorm handig!
    En als je te lang doorwerkt, ja dan is de concentratie op een gegeven moment natuurlijk ook ver te zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen