2 februari 2013

Linda van Rijn - Last Minute.


Waar gaat het boek over?
Vijf jaar zijn Susan Waterberg en haar man Hugo getrouwd en gelukkig in Almere. Die mijlpaal wil Susan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze regelt haar schoonouders als oppas voor hun zoontje Stijn van drie en boekt een lastminutevakantie naar Hurghada. Voor Hugo is de trip een grote verrassing, zeker omdat hij zijn PADI (duikbrevet) pas een jaar heeft. Nu kan hij eindelijk 'echt' gaan duiken. Hoewel het afscheid van Stijntje hun beiden zwaar valt, verheugen ze zich op een onbezorgde zonvakantie.
Als ze op de duikschool inchecken krijgt Susan de schrik van haar leven. De duikinstructeur is een 'oude bekende' en confronteert haar met een gebeurtenis die ze altijd voor Hugo heeft verzwegen. De zorgeloze strandvakantie die Susan voor ogen had, verandert in een web van leugens en chantage. Om haar gezin te redden, zal ze definitief moeten afrekenen met haar verleden.

Wat vond ik van het boek?
Dit is mijn eerste boek van Linda van Rijn wat ik gelezen heb. Het boek heeft me vanaf het begin geboeid. De schrijfstijl blijft spannend en er gebeuren telkens dingen waardoor je denkt: 'hmm, ik blijf toch nog even lezen'. De schrijfstijl deed me een beetje denken aan die van Suzanne Vermeer. Simpel, maar toch boeiend.
Ook vond ik het leuk dat het verhaal op het eind een hele spannende wending nam, iets wat ik niet had verwacht. Dat vind ik zo tof! Ik houd van verhalen waarin je blijft raden.

Ik zou dit boek een negen geven!

Liefs,
Daniëlle.

5 opmerkingen:

 1. Wauw, klinkt erg goed! Ik heb zelf als doel gesteld 10 boeken te lezen dit jaar dus ik zal hem zeker op mijn lijstje zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh klinkt goed! Ik heb laatst ook een boek van haar gelezen en was toen ook erg enthousiast. Hij komt dus op mijn lijstje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt als een aanrader! :-) *schrijft op lijstje*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een 9! Dat klinkt als een aanrader! Moet maar op mijn to read list.

  BeantwoordenVerwijderen