30 oktober 2013

Het leven is te kort om...

verdrietig te zijn. Natuurlijk zijn we allemaal wel eens verdrietig, maar het is niet de bedoeling dat je hierin blijft hangen. Altijd als ik me een beetje down voel, denk ik altijd aan de volgende quote: 'You're not having a bad life, just a bad day.' En zo is het!

in herinneringen te blijven hangen. Zelf ben ik enorm van de herinneringen, maar ik denk dat het fout is als je denkt dat alles vroeger beter was dan nu. Herinneringen zijn er om soms op terug te blikken, maar het is niet zo dat je alleen maar moet blijven denken dat het vroeger beter was dan nu.

je niet aan de wereld te laten zien. Vroeger was ik zelf wel verlegen, maar de laatste tijd wil ik mezelf echt laten zien. Ik ben er niet voor niets, toch? :-) Dus knoop eens een gesprekje aan met een oude mevrouw in de trein, neem eens de leiding bij een projectgroep of doe eens iets goeds voor een ander. Je gaat je er ook nog blij door voelen!

boos te zijn. Misschien herken je het wel, je hebt onenigheid met je vriend/vriendin en het liefst wil je echt even alleen zijn. Maar geloof me, je hebt er niets aan als je boos blijft. Tenzij er een goede reden is natuurlijk, maar ik denk dat de meeste ruzie's ontstaan uit een discussie die alleen maar groter gemaakt wordt.

te blijven dromen. Maak werkelijkheid van je dromen! Je hebt er niets als je later denkt: "had ik dat vroeger maar gedaan." Je kan het altijd proberen, als het niet lukt, merk je het vanzelf.

En zo is het in mijn opzicht, geniet van die kleine momentjes!

4 opmerkingen: