10 oktober 2012

Het perfecte plaatje.

Vroeger was het eigenlijk bijna een must: samenwonen, verloven, trouwen, kinderen krijgen. Of misschien het samenwonen en verloven omgedraaid. Maar tegenwoordig kan werkelijk alles. Mensen kijken niet meer raar op, als een tienermeisje haar baby houdt en nog bij haar ouders woont. Alles kan tegenwoordig, toch?


(Bron: Pinterest)

Zelf had ik het er gisteren nog met mijn vriend over. Wat is ons perfecte plaatje? Zelf kwamen we ook een beetje op het ouderwetse uit. Samenwonen, verloven, trouwen en kinderen krijgen. Maar stel, dat er ineens iets gebeurd, waardoor het 'perfecte' plaatje niet meer zou kloppen? Ook niet heel erg.
Het leven is nou eenmaal niet perfect, en door er zelf het beste van te maken, kan ik sommige beslissingen van anderen ook wel begrijpen! ;) Het is zoals het is: het leven kan soms hele onverwachte dingen doen.

Wat is jou perfecte plaatje? Kijk jij raar op van mensen die het heel erg anders doen?

13 opmerkingen:

 1. Mijn perfecte plaatje gaat de goede kant op. Net getrouwd, woon al jaren samen en heb een leuke baan :)

  Ik vind het zeker niet erg als mensen het anders doen. Zo hebben wij ons huwelijk ook compleet anders gedaan. Net als het feit dat we niet aan kinderen beginnen. Wat heel raar is, want dat HOORT nu we getrouwd zijn. Ach, zolang wij het maar naar ons zin hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het perfecte plaatje is voor mij samenwonen, verloven, trouwen, kindjes, hond, goede baan. Enzo! Beetje het burgerlijke 'huisje, boompje, beestje'. Niet dat ik daar wat tegen heb, zou het zelf maar al te graag willen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is het perfecte plaatje eigenlijk ook gewoon heel ouderwets. Ik denk dat dat komt omdat de samenleving dat om de één of andere reden toch van je verwacht. Natuurlijk vind ik dat helemaal niet erg, ik zou het ook niet anders willen. Samen een leven opbouwen met de allerliefste vriend van de wereld, ik kijk er al naar uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven!
  Mijn perfecte plaatje is eerst mijn examen halen, dan later een vriend enzo en hopelijk later kinderen:)
  Leuke blog! Ik volg je <3
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn perfecte plaatje is mijn examen halen, studie afmaken aan de universiteit, samenwonen, verloven, trouwens, en uiteindelijk ook kinderen. Tussendoor wil ik ook graag veel op vakantie met mijn vriend haha. Ik ben echt nog zo'n huisje-boompje-beestje meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk artikel! Ik vind je blog erg leuk en ben je met bloglovin gaan volgen! Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn perfecte plaatje zou zijn als mijn vriend mij binnen nu en 2 jaar ten huwelijk zou vragen en dat ik over ongeveer 4/5 jaar zwanger zou zijn van ons eerste kindje. Maar je weet nooit hoe alles loopt en net als jij zegt; het is niet heel erg als het perfecte plaatje niet klopt. We zien wel hoe het loopt!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha mijn perfecte plaatje is dat borstkanker uit mijn mama verdwijnt, helaas zal dat nooit gaan gebeuren. Verder is mijn perfecte plaatje een gelukkig en gezond leven hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor mij is het 'huisje-boompje-beestje'; I want it all. Wel heb ik een vriendin die dat dus totaal níet wil. Ik zeg: zolang je zelf gelukkig bent, maakt de mening van een ander niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het perfecte plaatje... hmm geen idee, ik ben nu gelukkig samen wonend met me vriend en we zijn bezig om een kindje te krijgen... Trouwen wil ik ook nog wel, dus niet helemaal het standaard plaatje zoals de meeste het zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik droom inderdaad ook weg bij het samenwonen,trouwen en een kindje krijgen, heel burgerlijk maar het lijkt mij gewoon fijn.

  BeantwoordenVerwijderen