1 juni 2013

Vetarme appel-aardbeiencake


Mijn ouders kwamen afgelopen vrijdag terug van hun vier weken lange vakantie. Vond ik een mooie gelegenheid om eens een cake te bakken. In de Recepten+ kwam ik dit recept tegen; een vetarme cake met aardbeien en appel. Mmm! Ook wel leuk dat mijn baksel een keer vetarm is :-).

Ingrediënten
70 gram kristalsuiker
3 eieren
125 ml magere melk
85 zonnebloemolie
2 rode appels (geschild + in stukjes)
250 gram aardbeien (in stukjes)
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 1/2 theelepel kaneel

Hoe maak je deze cake?
01. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de springvorm in. 
02. Mix de eieren en de suiker, totdat het mengsel licht en romig is. Voeg de melk en de olie toe en mix goed door. Voeg de appel en de aardbeien toe en roer goed door. 
03. Voeg het bakmeel en 1 theelepel van de kaneel toe aan het mengsel. Roer het goed door.
04. Giet het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven. 
05. Laat de cake ongeveer 5 minuten afkoelen, daarna kun je er nog wat suiker en kaneel overheen strooien. Serveer eventueel met wat aardbeien.

Heel simpel dus! En ook nog eens goed voor 'de lijn'. ;-)

2 opmerkingen:

  1. Hmmmm, ziet er lekker uit zeg! Wellicht dat ik dit volgend weekend eens ga proberen te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt heerlijk, en vet arm is ook wel erg fijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen