11 november 2013

Food (p)inspiration // Lunch #1

Zelf vind ik het altijd lastig om te bedenken wat ik als lunch eet. Het is natuurlijk makkelijk om twee boterhammen te pakken met beleg, maar als je dat elke dag doet heb je weinig variatie en is het ook niet zo gezond meer. Ik pak zeker nog wel eens een boterham, maar met een boterham kun je ook al aardig wat variëren. Maak er bijvoorbeeld een sandwich van. Op Pinterest vind ik altijd heerlijke gerechten die ik graag eens uit wil proberen. In food (p)inspiration laat ik jullie deze gerechten zien. Vandaag laat ik jullie een aantal lunchgerechten zien. Want je kunt zeker brood gebruiken, zonder dat het saai wordt!

Avocado, aardbei & geitenkaas sandwich // bron
Hier een voorbeeld waar je wel een boterham mag gebruiken. Doe de boterham in een toaster en leg er de avocado, aardbei en geitenkaas op. Als je de geitenkaas gesmolten wil hebben, doe je de sandwich nog even in de oven. Heel simpel, maar ik denk dat de combinatie van smaken heel lekker is.

Knapperige prosciutto met avocado salade op een toast // bron
Voor dit broodje heb je een ciabatta nodig. Zelf vind ik de smaak van een ciabatta erg lekker. Ook op dit broodje gaat van alles: prosciutto, avocado, tomaten en rode ui. Ik denk dat je dit broodje moet eten als je veel honger hebt, want het ziet er heel vullend, maar lekker, uit!

Sandwich met ham & zelfgemaakte salade // bron
Dit recept is van Donna Hay. Als je een foodie bent dan ken je haar wel, ik vind haar recepten altijd erg inspirerend. Voor dit gerecht heb je wel aardig wat ingrediënten nodig - misschien ook wat spullen die je normaal gesproken niet in huis hebt. Maar dat is zo leuk aan koken, soms is het gewoon heel leuk om lang in de keuken te staan, al is het alleen maar voor jezelf voor de lunch. Als het lekker smaakt dan proef je ook de liefde die je erin hebt gestopt!

Wat eet jij meestal voor lunch? Eet jij een simpele boterham met kaas, of vind je het niet erg om iets langer in de keuken te staan?

5 opmerkingen:

 1. Oooh hier krijg ik honger van :D Ik wissel af soms eet ik gewoon brood en soms sta ik iets langer in de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Njam, ik krijg hier spontaan honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg hier ook echt ontzettend honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is dat ik net gegeten heb maar anders kreeg ik hier wel honger van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen