27 mei 2013

Speltpasta met pesto, geitenkaas, ham en basilicum


Als er iets is wat ik lekker vindt, is het pasta met pesto. Ik heb eigenlijk nog nooit verse pesto gemaakt (to do!), maar pesto uit een potje is ook lekker ;-). Vandaag had ik tot laat stage en wilde ik iets eten wat snel klaar was. Ik had nog wat speltpasta over, dus ik besloot met wat simpele dingen een lekkere pasta te maken.

Ingrediënten voor 1 hongerig persoon
100 gram speltpasta
150 gram hamblokjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels groene pesto
zout en peper
verse basilicum
2 rondjes geitenkaas

How to?
01. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. 02. Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de hamblokjes. 03. Voeg de crème fraîche en de groene pesto toe aan de hamblokjes en roer dit tot een romige saus. 04. Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus. Roer de pasta goed door de saus. 05. Doe de pasta op en bord en strooi en geitenkaas en verse basilicum over heen. Zout en peper naar smaakt toevoegen.

Bon appetit!

6 opmerkingen:

  1. Ik meng dit vaak met mozzarella en kleine tomaatjes, ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt lekker! en mooie blog heb je trouwens ^_^

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed idee! Ga ik binnenkort ook eens maken. Ik heb vaak van die boursin cuisine er doorheen, omdat ik geen idee heb wat voor kruiden ik anders door de creme freche moet doen en misschien ook wel een klein beetje onhandig en lui kan zijn in de keuken.

    BeantwoordenVerwijderen