17 juli 2013

Appeltaart met een vanille/roomkaas vulling


Deze appeltaart is echt een soort beroemd geworden in mijn familie. Ik maakte 'm 3 jaar geleden voor het eerst en sindsdien heb ik nooit meer een andere appeltaart gebakken. Ja, deze taart is écht heel erg lekker en dat komt door de vanille/roomkaas vulling. Het is geen standaard appeltaart met rozijnen (wat ook erg lekker is), maar door de vulling smaakt 'ie net wat aparter. 

Ingrediënten
Bodem
130 gr tarwebloem
1/4 tsp zout
35 gr poedersuiker
113 gr roomboter
Roomkaas vulling
1 ei
227 gr roomkaas
50 gr suiker
1/2 tsp vanille extract
Topping
50 gr suiker
1/2 tsp kaneel
1 kg appels
50 gr amandel schaafsel

Hoe maak je deze overheerlijke taart?
- Oven voorverwarmen op 230 graden Celsius -
1. Meng bloem, poedersuiker, zout en boter in een kom. Kneed het tot een soort deeg, het is wat plakkerig maar dit hoort zo! Verspreid het mengsel in een springvorm en maak een randje van ongeveer 2,5 cm. Zet de springvorm in de koelkast.
2. Schil de appels en snijdt ze in kleine blokjes. Als dat klaar is, maak je een mengsel van de kaneel en suiker. Dit strooi je over de appels heen, meng het even door met je handen.
3. Meng de roomkaas, het ei, vanille extract en suiker. Haal de springvorm weer uit de koelkast en verdeel de roomkaas vulling over de bodem.
4. Doe de appels op de roomkaasvulling. Druk de appels een beetje aan, zodat de vulling ook een beetje naar boven komt.
5. Strooi de geschaafde amandelen eroverheen. Nu kan je taart in de oven!
6. De taart moet 10 minuten in de oven op 230 graden Celsius. Na 10 minuten zet je de temperatuur terug naar 200 graden Celsius. Dan moet 'ie nog 25-30 minuten in de oven.

Het is misschien een hele lijst, maar het is het echt waard. En het is helemaal niet moeilijk om te maken :-)!

5 opmerkingen: